Home / Kategori namn / Spotlights LED tak infälld

Spotlights LED tak infälld

Hur man bygger en lampa. Spotlights LED tak infälld

Alla vill ha en lägenhet eller ett hus där man kan koppla av, umgås med familj eller vänner. Hemtrevnad beror på inredning och lägenhet (hus). Modern teknik gör det möjligt att förverkliga de mest vågade fantasier som börjar med väggar och golv, tak och slutar. Och utformningen kan vara helt olika i varje rum. Och en hel del byggföretag redo att ge de nödvändiga material som är lämpliga för dig.

Den viktigaste rollen spelas i lägenheten taket. Dess utformning beror på stilen på insidan av ditt hem. Det viktigaste - att göra rätt och lämplig belysning. Fixturer är valda, med utgångspunkt från den typ av takhöjden. Om taken är låg i rummet, kan du välja den klassiska versionen. Till exempel, en ljuskrona eller samtida hängande försänkta. Om rummet polotki hög, skulle den rätta lösningen vara att installera ljuskrona i en lång bas.

I sin tur taken är:

 1. Classic - ett betongfundament målade med vit färg eller emulsion. För sådana tak lämplig inställning i mitten av rummet lampor liten storlek. Elegant ser två identiska ljuskrona på samma avstånd från varandra.
 2. Gips - vanligare duplex. Kommer att se harmonisk belysning av taket på den lägre nivån, och spotlights på toppen.
 3. Avstängd - är knutna till tak och väggar. De kan byggas in i lampan (en eller flera av en kontur), och de kommer att stå fast vid den lilla volymen av ljuskrona.
 4. Stretch tak - den mest populära formen dag. De passar en liten ljuskrona eller infällda spotlights.

Vilken tidpunkt finns inbyggda LED-lampor

Spotlights infällda LED-tak kan användas som ett vardagsrum eller sovrum och ett kök eller badrum. De kommer också att vara relevant i butiker eller kontor.

Namnet "spotlights" talar för sig själv. De installeras i gips tak eller spänning på lika avstånd från varandra. Alla LED-strålkastare har en spegel bas. Således faller ljuset på toppen passivt och lyser upp rummet från alla vinklar.

LED-lampor har ofta en vit eller silverfärg. Kan möta en gyllene skugga eller med ett mönster. Ofta tillsammans med spotlights upplysta. Dess färg kan plocka upp, från utformningen av rummet. I grund och botten, punkt lampor har en rund form, men ibland kan du köpa och bygga belysning torget formen. Ett sådant alternativ kommer att se mycket trevligt, men när du installerar taket kan skadas från runt hörn.

Installera spotlights måste vara mycket noga och uppmärksamt. Lamporna är kopplade i serie och är lika långt runt omkretsen. Monterad konstruktion gör det möjligt att fördela ljuset genom att dölja alla kablar mellan betongtaket och bilagor.

Vid början av basen set (monteringsring), monterad sedan dynor. Efter att alla lampor är anslutna i transformatorer som minskar den totala stress, som är 220 V, och LED-lamporna behöver 2-3 V.

Spotlights infällda LED tak kan bränna ut som alla andra lampor. Om detta inträffar måste du först stänga av transformatorn, sedan ersätta glödlampan eller reparation.

Om möjligt är det bättre att vända sig till proffs. I detta fall kommer du tillbringar inte en mycket stor summa pengar, men kommer att vara säker på korrekt installation eller reparation av inventarier.

Infälld armatur "Armstrong" används oftast i stora utrymmen (såsom kontor, sjukhus, apotek, butiker och så vidare. D.), och är inte lämplig för belysning i lägenheten. Om punkten lampor har en liten storlek och vikt, "Armstrong" är mycket större och tyngre. Denna lampa har en metallisk bas, som är fäst till taket. Det är bättre att installera flera av dessa lampor på samma avstånd. "Armstrong" har en kvadratisk form. Det finns overhead och infälld belysning. Först ser besvärligt, och det andra - elegant och vacker.

Armaturen "Armstrong" görs genom att öppna metallnät och de erforderliga reservdelar. I det här fallet måste vara avstängd nätspänningen!

Fördelar och nackdelar med spotlights

 1. Lönsamhet (konsumera tio gånger mindre energi).
 2. Hållbarhet (en lampa kommer att pågå upp till fem år).
 3. Ljusstyrka (en LED-lampa är den vanliga fem).
 4. arter mångfald.
 5. Tillgänglighet (det genomsnittliga priset - 500 rubel).
 6. Det är inte värma upp.
 1. Bädda lampan kommer inte att fungera utan ytterligare enheter.
 2. Installera transformatorn (oberoende gör installationen är inte önskvärt, och detta extra cash cost).

Ställ platsen LED-belysning, kan det vara en lång tid att glömma blåst glödlampor.

Hur mycket är försänkta belysning?

Armaturer finns i olika former, storlekar och färger. Var och en är unik inte bara i utseende utan även i pris. Såsom nämnts ovan, är den genomsnittliga kostnaden 500 rubel. Du kan köpa de mest enkla infällda lampor som kostar 150-200 rubel.

När du köper är nödvändigt att bygga på antalet lampor och deras storlek. Till exempel förvärva fem spotlights (lättast), måste du spendera minst 750 rubel.

Dessutom kostnaden beror på tillverkaren. Om du köper inhemska produkter, är priset acceptabelt, men utländska produkter kommer att kosta dig mer.

Bädda lampan i taket helt enkelt. Men det är viktigt att välja rätt för att dekorera taket och skapar en mysig atmosfär med mest entusiasm. LED strålkastare - den bästa lösningen för belysning av rummet.

Infälld tak LED-lampor pekar

Lampor som använder LED-ljuskällor är vackra och praktiska. De ser lika bra, inte bara på kontor, fabriker, men också i de stilfullt inredda lägenheter och herrgårdar.

De installeras på egen hand eller i kombination med ljuskronor, lampetter, golvlampor, används för att markera nischer, skåp, dekorativa trim tak väggar och golv. Foto inbäddad punkt taket LED-armaturer kan välja lämplig modell från ett stort antal varianter med olika dekoration designegenskaper tilldelade.

LED spotlight representerar flera lysdioder, förenade till en enhetlig struktur under ett glas- eller plastlins. Beroende på installationsplatsen och tillhörande design, lampor är utomhus och inomhusbruk.

Inbyggda arter har blivit mycket populära på grund av den stora spridningen av fjädringssystem, välvda konstruktioner, undertak.

Form av produkter gör att vi kan erhålla en elegant, snygg och vacker punktbelysning, i vilket lampan är belägen i samma plan med ytan praktiskt taget bortom dess kant.

Fördelen med denna utformning är kvaliteten inställningen vid vilken sina inre delar, trådarna är inte synliga.

Varm eller kall, ljusa eller målade i önskad färg, mjuk eller diffust ljus kan erhållas med användning av olika typer av lampor och effekt som används i dessa lampor.

LED sorter, trots den relativt höga kostnaden, snabbt vinner hjärtan konsumenterna i samband med att, har ett antal fördelar jämfört med konventionell glödlampor, lysrör och halogen:

 • en av de viktigaste bestämnings kvaliteter av ekonomisk effektivitet uttrycks i låga energikrävande, ungefär 10 gånger mindre än konventionella lampor med lång livslängd på upp till 50.000 timmar, användningen av sådana produkter som kan flera gånger för att minska mängden av elektricitet som förbrukas, så deras värde betalar snabbt;

 • Hög ekologisk renhet, säkerhet, inga skadliga utsläpp, inklusive kvicksilverångor, ultraviolett strålning;

 • utmärkt prestanda, förmågan att använda dem i ett temperaturområde från 40 ° till 50 ° C;

 • ingen hög värme, vilket är närvarande i filamentet, gör det möjligt att använda dem i kombination med material: trä, papper, plast, gummi, textilier, glas;

 • hög mekanisk hållfasthet, motståndskraft mot stötar, vibrationsmotstånd.

Beroende på armeringsanordningen i armaturen, de är av två slag.

 • utrustade Rotary, med komponenter som ger dem en rotation kring axeln.

Vanligtvis har en enkel form med minimalistisk funktioner, men är praktiskt eftersom de tillåter dig att få en riktad ljus och justera ljusstyrkan på karaktär och belysa de enskilda zonerna, bara vända åt rätt håll.

 • Växla. De har en fast installation, men skiljer sig mångfaldiga sorter av färger som färger, droppar, kronblad, löv, kristaller, geometriska former i olika utföranden stilar.

Genom att producera material, produkter tillverkade av stål med en skyddsbeläggning i samband med glasdelar använder också mässing, värmebeständig plast.

Grundfärger för inbyggda modeller är vita, krom, guld, brons. De har inte dekorationer, inte dra uppmärksamhet till sig själva, är lämpliga att använda i rum med minimalistiska linjer av populära dekoration av lägenheterna.

Köp billiga produkter:

Produktionen av prydnadsväxter har inga gränser.

Handeln nätverk erbjuder produkter av varje form och storlek: runda, kvadratiska, rektangulära, ovala, med färginsatser beautifying element av kristall, ädelmetaller. Kostnaden för sådana lampor börjar från 700-1000 rubel.

Modern infälld belysning kan förvandla ett rum, ge det en mystisk, mystisk, romantisk eller fest utseende.

Inbyggd flerskiktade hängande, spänning systemet, de har möjlighet att visuellt öka höjden på tak, för att skapa effekten av en stjärnhimmel är ett av sätten att zonindelning lokaler.

Förutom den dekorativ funktion, är LED-produkter används för att skapa högkvalitativa uppgift belysning i kök, kontor, badrum, pentry.

Lång livslängd i många år, kommer att spara ägarna från onödiga kostnader för att hantera sina underhålls, reservlampor och detaljer.

 • Inbyggd garderob med händerna
 • Badrum, plastpaneler och huggna: Photos
 • Finishes balkonger - Foton

Du måste logga in för att lämna en kommentar.

Infälld LED Tak

Infällda LED-lampor används i eventuella monterings suspenderade strukturer och sträckfilmer. Med dessa belysningsanordningar kan skapa önskad ljus atmosfär i rummet.

Infälld LED Tak

Regler tak enheter med inbyggda LED-lampor

Spotlights är idealiska för ytterligare belysningsanordningar önskas stort område (sovrum, rum, kök) och maldes i en liten storlek rum (badrum och korridorer). Emellertid, användningen av inbyggda belysningsanordningar har en nackdel - behovet av att sänka taket av ett avstånd som motsvarar höjden av armaturen. För enheter med glöd taknivå bör sänkas till 10-12 cm, med halogenlampor - 8 cm, med LED-lampor - 6 cm.

LED-lampor är perfekt för alla interiör

Eftersom den huvudsakliga inriktningen av modern inredning är viljan att visuellt förstora utrymmet är olyckligt beslut att sänka taket för 6-12 cm över hela området av rummet. Lämplig lösning väljs också som huvudljuskällan ljuskrona belägen i den centrala delen av taket. En infällda armaturer måste installeras på omkretsen av rummet, medan taket för det avstånd som krävs för installation av specifika enheter.

LED-belysning i det inre

Med hjälp av split-level design med inbyggd punkt belysning, kan du skapa en viss stämning och ändra visuellt utrymme. Samtidigt som du slår på de grundläggande och ytterligare instrument skapar en atmosfär av en ljus solig dag. Vid användning av endast extra ljus är mysig atmosfär, condusive till avkoppling och samtal.

alternativ spotlight

I badrum, är badrum och hallar traditionellt monterade eller suspenderade dragstrukturer. Nivån på basytan sjunker oundvikligen. Därför är det mest praktiskt i dessa områden att använda infällda LED-lampor som huvudbelysning. Med hjälp av olika lampans ljusstyrka kan fokusera på en del av inredningen, och för att dölja andra.

Strålkastare för tak,

Bildar tak LED-lampor

LED-lampor upptar en av de första platserna bland anordningar för inomhus- och utomhusbelysning. Undertak fixturer producera en hel del företag, inhemska och utländska. Men för alla typer av produkter av dessa företag har en gemensam märkning standarder, flaskor och mössor storlekar.

Apparater LED-lampa Navigator NBL-R1-8-4K-WH-IP65-LED

Schema diod lampa för tak Ecola GX53 H4

Belysning LED-lampor ljusa och smidig, och själva lamporna är effektiv energi och hållbara

Infällda taklampor i språket av de yrkesverksamma har eget namn - "Spot". Vissa modeller är utrustade med en konsol som ger möjlighet att vända och ändra infallsvinkeln av ljusstrålar. Lampor kan installeras inte bara horisontellt utan även vertikalt.

Således kan alla infällda armaturer delas in i två kategorier:

Den första utrustad med en rörlig övre del, som skickas i rätt riktning.

Plats ljus svänger infällda LED Paulmann 92024

Tillverkarna har spotbelysningsanordningar för olika typer av rum: med normal och hög luftfuktighet. Den yttre delen av lampan kan vara gjord av gips, glas, kristall eller aluminium. Vid utformningen av de instrument olika kristaller kan användas, färgas infogning, trä eller glasbeklädnad.

LED-lampor Ecola GX-53

lampor design kan vara mycket olika: från high-tech till antika. Det finns modeller, vars huvudsakliga uppgift - att minimera förekomsten av enheten i taket. Sådana lampor skiljer sig minimalistisk design. Med en mängd olika stilar och färger, kan du välja den modell som passar harmoniskt i det inre av lokalerna.

Apparater inbäddade LED downlights

I metoden för tillverkning av alla strålkastare är uppdelade i två grupper: den pressade och gjutna. Den första är lätt att skilja från den senare: det är nödvändigt att stänga av ljuset och överväga sitt säte. Jag tryckte det är samma runt hela omkretsen. Bredden av sätet bör vara mindre än 9 mm. I lampor gjutna på ytan av sätet är visuellt märkbara tekniska tidvatten - områden med ljusare och mörkare färger.

Spotlight gjuten på grundval av

För en anordning undertak Lighting kan användas enbart smidda lampor.

Fixturer för badrummet

Socklar enheter levereras i två varianter: skruv och stift. Den första är märkta E, den andra - G. Nära kännetecken typen indikerar storleken av locket i figurerna. Till exempel E27, GU5. Socklar G typ modernare. Men enheten infällda armaturer används med båda typerna av lampsocklar.

Typer av lampsockeln

Tabell. De vanligaste typerna av kapsyler.

På kroppen eller på förpackningen av LED-lampor indikerar:

 • effekten i watt (kvantitet av elektricitet som förbrukas för en timme);
 • den typ av lampa och uttag;
 • Färgtemperatur (färgton av emitterat ljus) i Kelvin (K 4000-5000 varm ton, kyla från 6000 K);
 • intensiteten för ljusstrålen i lumen (Lm);
 • spridningsvinkeln.

Vad är det varmt och kallt ljus

Alla LED-lampor har lett märkning. Det kan specificeras, och ytterligare funktioner: ström och uppskattade mängden arbetstid. Alla dessa data kan ses på lamphus, glas eller flaska. Vid något tillfälle, och produkter tillverkaren.

En viktig egenskap hos de inbäddade LED-lampor - antalet omgångar. I en enhet kan vara upp till 8 bitar. På grund av den rörliga basen, kan du ändra riktningen av patronerna, vilket belyser flera zoner.

Fördelar och genomgång av modeller av tak lampor

De främsta fördelarna med denna typ av lampor ingår:

 • en liten mängd elektrisk effekt som förbrukas;
 • miljösäkerhet;
 • svag värmekroppen (infälld därför inte kräver ytterligare kylning och ventilation);
 • låg kostnad;
 • tillgänglighet;
 • lång livslängd (upp till 50 tusen timmar.);
 • hög motståndskraft mot mekanisk påverkan;
 • bristen på krav för destruktion.

Det bör noteras att LED taklampor är ljusare än halogen. Den uppenbara fördelen med dessa instrument och i avsaknad av den irriterande flimmer.

Tabell. Populära modeller av LED infällda armaturer.

LED-lampa Bellson

Regler för val av inbyggda LED downlights

De flesta måste vara försiktig när man väljer en plats belysningsanordningar för stretch taket. I detta fall är det särskilt viktigt att känna till följande egenskaper hos lampan, som graden av värme. Fel i valet kan leda till deformering av stretch taket, dess hängande och skada filmen.

Du ska veta att undertaket är mycket känslig för höga temperaturer. Vid uppvärmning bar kan smälta eller områden kan uppträda på den. Taken av gipsskivor kan monteras LED infälld belysning av något kapacitet, men det är nödvändigt att tillhandahålla högkvalitativa ventilation design.

Strålkastare för tak,

Ett liknande krav för tak av PVC-paneler och plastremsor. Men för dessa strukturer rekommenderas att använda enheter med lampor upp till 40 watt. Det är viktigt att ta hänsyn till kvaliteten på plast foder eller PVC-paneler. Om de är tunna och mjuka nog, är det rekommenderat att köpa låg effekt lampor, men att öka deras antal. Sålunda är den önskade graden av rumsbelysning uppnås.

När du väljer LED downlights beakta

 • operativa syftet med lokaler;
 • mängd golvutrymme;
 • typ av material för att montera taket;
 • lampeffekten.

Välja infälld LED-armatur

För undertak endast använder LED-lampor.

Installation av tak lampor

spot belysningsapparater är installerade tillsammans med installationen av takkonstruktionen. Spalten mellan den nya och den nedre tak bör vara större än 1-1,5 cm höjd armaturhuset. Således kommer det att ge den nödvändiga för driften av dessa enheter ventilation.

Ledningar spotlights 220

Ledningar spotlights 12 enskilda transformatorer

Kopplingsspotlights 220 till en knapp

Kopplingsschema 220V spotlights att dvuhklavishnomu switch

Om monterade plast eller gips tak, borra hål för ljus före installation av plastpaneler eller dukar GCR. För att bilda en krona av öppningar används en viss diameter. Vissa tillverkare anger önskad storlek på hålet på förpackningen. Vanligtvis är 60-70 mm.

Stansa hål i taket fixturer. Crown Gips

Nästa du behöver för att konsekvent utföra flera åtgärder:

 • ansluta trådarna till terminalerna hos lampan;
 • göra tråd i hål i taket och på något sätt att fixa lampan i limbo;
 • fingrar att sammanföra de två fjädrar på lamphuset;
 • utan att frigöra fjädrarna gör armaturhuset i hålet i taket;
 • frisättning fjäder.

Installera lampan i taket

Installera spotlights i gipsskivor

Vid montering spänning tak installation av infällda armaturer har sina egna nyanser. Eftersom fel skär av öppningen filmen inte kommer att maskera det är nödvändigt att känna till rätt sekvens av operationer.

Installationsschema Infälld LED armaturen undertak

Steg 1. Utveckla schema inställning fixturer.

lampor layout

Alternativ för placeringen av fixturer och ljuskronor

Steg 2. På ytan av basen av taket notera fästpunkt belysningsanordningar.

Märkning under lamporna

Steg 3. Genom placeringen av instrumentet medföljande nätkabeln arrangemang. Efter slutförandet av kabeldragning kontrolleras för service.

Location lampor två ovaler

Hur man rita en oval

Placering av fixturer i två omgångar

Steg 4. Montera fästen för installation och anpassning av fixturer i ett enda plan. Oftast, för att säkra basen tak galgar, som används vid installation av gipsskivor tak. Med dessa metallplattor är fixerade i läge genom speciella inteckningar lampor.

Plattform för montering spotlights

Monterings infällda armaturer med hängare

Steg 5. Mount stretch taket.

De grundläggande stegen i en sträcka takmontage

Steg 6. Armaturen är limmad på filmen termokoltso motsvarande diametern av inteckning. Du kan använda superlim. Termokoltso är nödvändigt att begränsa den mekaniska verkan på materialet sträcka taket.

Termokoltsa för undertak

Steg 7. Med en vass kniv skär film i ringen.

Inne termokoltsa skurna hål

Steg 8. Föra ut kablaget.

Ledningar behöver för att mata

Steg 9. Ansluta enheten till en sele, med användning av terminaler.

Naturligtvis är belysningen i samband med frånslagen ledningar

Steg 10. Installera lampan i taket.

Justering av belysning i undertak

Infällda LED taklampor effektivt kan lösa problemet med huvud- och extra belysning. Men för en långsiktig och säker drift av behovet av att känna till reglerna för val och installation av dessa enheter.

Hur att hänga en ljuskrona i undertaket

I den här artikeln hittar du alla alternativ och detaljerade steg för steg instruktioner! rekommenderar också att du läser artikeln om placeringen av spotlights på undertak.

About Author: