Home / Kategori namn / Spot fotolampor

Spot fotolampor

Strålkastare för tak. Foto installationsalternativ

Skapa levande, högkvalitativ belysning i alla rum hjälp strålkastare för tak. Foto presenteras nedan visar olika installationsalternativ liknande element, av vilka man kan välja den bäst lämpade specifikt rum. Rätt val och installation av armaturer är bara möjligt om det finns en viss kunskap. Du bör vara bekant med de befintliga sorter av ljuskällor och monteringsföreskrifter.

Spotlights i spänntak

Nyanser i lätt stretch taket

Korrekt och full belysning ska uppfylla ett antal krav. Det bör vara:

 • likformig;
 • inte snedvrider skuggorna;
 • dimbar;
 • mjuk för ögat.

Spotlights i sovrummet

Vanlig Sovjet lampa kan inte bli en fullfjädrad ljuskälla, eftersom den inte har tillräcklig ljusstyrka och vinklar i rummet kommer alltid att vara skuggad. Bland annat konventionella lampor är inte lämpliga för moderna undertak, som alltför mycket uppvärmd och kan skada materialet. För att undvika sådana problem, måste du välja klokt strålkastare för tak. Foton av arter kommer att avgöra valet.

Undertak i vardagsrummet

Strålkastare för tak. Bilder arter

Finns i flera olika typer av lampor för undertak. Bilder arter som anges nedan. Deras största skillnaden är djupet av installationen. De mest vanligen använda instick fixturer, installation av som innebär en kränkning av integriteten av stretch tak. För att undvika att riva tyget runt hålen, de bifogade speciella plastringar.

Olika belysningselement är indelade i tre typer beroende på nivån med avseende på montering i tak. Enheter som är installerade ovanför linjen spänning materialet, skapar en känsla av inre tak glöd. Det är en ganska vacker syn, men en sådan enhet har ett par nackdelar:

 • kraften av ljus som tas emot är inte fullt aktiverad, eftersom de flesta av resterna av taket;
 • på grund av bristande ventilation mellan den grova sträck tak, dessa armaturer kan ganska varmt, så har rätt att använda endast energibesparande lampor eller lysdioder tillverkade av.

Körning armaturen

Y fixturer ligger i jämnhöjd med det sträckta takmaterialet, mycket högre effektivitet av ljusspridning, än sina motsvarigheter, försänkt inåt. Bristen på dem också. De kan inte installera lampan mer än 35 watt. För vissa av elektrisk transformator dessutom krävs eftersom tillverkarna inte har gjort det möjligt att använda standardnätverks 220 V.

Strålkastare för gipstak: snyggt ljus. Universal belysning tillgängliga. Vad lampor är lämpliga för alla typer av anläggningar.

Installation av transformatorer i samband med ytterligare komplikationer. Den misslyckade instrument är svår att ersätta, eftersom det skulle kräva en avveckling av sträckan taket. Därför är det nödvändigt att köpa en lampa, avsedd för 220 V.

Köksbelysning med hjälp av spotlights

Strålkastare anordnad nedanför och overhead

Ljuskällor anordnade under spänntaket materialet ger den starkaste avledning. Stora fördelar har storbildsprojektor, installera som förbereder en ad hoc-basis. Detta gör det möjligt att använda lampor av olika slag och kapacitet i sådana enheter.

Undertak på kontoret

Andra sorter av fixturer

Med hjälp av speciella ljuskällor kan återskapas i lägenheten en unik effekt av "stjärnhimmel". Utför sådan skönhet som du kan använda vissa typer av lampor med fiberoptiska filament, som kan blinka. Ovanligt ser ut som delad nivå tak med belysning. Foton av belysning alternativ, som ligger nedan, att erövra deras unika och originalitet.

Tips! Om lampan används för punkt-typ lampor "mignon" beräkningen av deras antal göras på grundval av 2-3 m² utrymme för en belysningselement.

Rätt lampa arrangemang i vardagsrummet

Belysning alla rum beror på rätt placering av armaturer för undertak. Foton av boendealternativ visar de positiva aspekterna av vart och ett av dem. Till exempel i köket kräver ljusare belysning av arbetsplatsen. Därför bör ytterligare punkt ljuskällor ligger nära väggarna, där en spishäll installerade, diskbänk, eller ett skärbord. Matbord kommer att räcka grundläggande belysning.

Spotlights i vardagsrummet

Markera hall eller utrymme för att ta emot gäster, också har vissa specialfunktioner. Inom sådana områden som den centrala ljuskällan mnogolampovaya ljuskrona. Sedan dess installation görs exakt i mitten av rummet, hörnen kvar i skuggorna. Plats 3-4 spotlights vid varje hörn av taket kommer att bidra till att belysa hela rummet helt.

Turning ljus i sovrummet

Sovrummet kräver inte hög effekt ljuskällor. Det räcker att belysa hörnen flera spotlights för tak. Foto sovrum med denna typ av belysning, kompletteras med ett par små lampor, visar värme och lugn i rummet.

Spot taklampa

Tips! Sovrum belysning kan kompletteras med små lampor gömda under takfoten. Tack vare denna ytterligare belysning av rummet verkar mer bekväm och mycket rymligare.

När du planerar en belysnings särskild uppmärksamhet bör ägnas åt barnens rum. Ljuskällor, som ligger i ett sådant rum bör vara:

Undertak i barnkammaren

Oftast används för barns plats båglampor. Denna variant är lämplig för familjer med två barn i samma rum. Medan man är upptagen behandlingen i en väl upplyst sidan kan den andra slappna av utan alltför mycket ljus. Ganska ursprungliga utseende med detta arrangemang av fixturer etage tak med belysning. Foto barnrum med en korrekt placerad ljuskällor hjälper dig att välja det bästa alternativet för ditt hem.

Effekten av "stjärnhimmel" uppnås genom gömd under taket fixturer

Rätt placering av belysning är inte mindre viktigt i dessa rum. Eftersom korridoren är oftast har små dimensioner, kommer den rätta ljuset visuellt förstora volymen av rummet. Oftast, här är platsen för inventarier i rad, försöker välja en mindre storlek, men med ett ganska starkt ljus.

Badrummet är förmodligen den enda rum där särskilt kommer inte klart på grund av dess litet område. Tillräckligt för att köpa 4-8 strålkastare för tak. Foton av dessa anläggningar visar olika sätt att arrangemang av belysningselement.

Hål för montering fixturer

Kort guide till installation av fixturer

Förberedelser för att installera ljuselement börjar före stretch takmontage. Det är nödvändigt att avsätta utrymme för sin montering, ta med gallret och skruva fast fästena för att stödja lampor. Efter tak spänningen i filmen noggrant skära hål belysningselement. Därefter med användning av limmet fäst plastringen är ansluten till lampan och el är placerade på lämpligt ställe.

installera spotlights

Tips! Vid installation av punktljuskällor måste komma ihåg att vara försiktig. Filmen, som är gjord av drag strukturer, snarare subtila och lätt att röra upp.

En sådan installation kan göras själv, även om du planerar att installera två nivåer stretch tak med belysning. Foton av färdiga takkonstruktioner med punktljuskällor betona skönhet och singularitet av sådan täckning.

Installera spotlights i undertaket (video)

Strålkastare för gipstak: elegant ljus

Fördelar och nackdelar med undertak i badrummet: bilder och tips

Foton flytande undertak. Den ursprungliga lösningen för modern design

Montering av undertak för två-nivå rum: foton och rekommendationer

Stretch tak för sovrummen. Fotoalternativ. Val av belysning

Belysning i badrummet, ett foto av olika alternativ

Hur man arrangerar fixturer på taket - diagram och foton

I den här artikeln, låt oss tala om hur man korrekt och vackert arrangeras spotlights på en spänning tak till tak och såg intressant, och rummet var ganska lätt. Av erfarenhet ta foto exempel placera spotlights. Från och med den publikation att ta reda på hur du hittar fläckarna med en ljuskrona.

Hur man arrangerar matcher på spänntak

Innan du börjar installationen av lampor och spotlights, du måste naturligtvis besluta om sina platser. Här finns det gott om nyanser, även om det kan tyckas att genom installationen enkel. Om vi ​​ordnar elementen i det inre av fel utseende försämras lokaler. Inte bara kommer att förbruka mer el och belysning kvaliteten kan bli sämre.

Ta hänsyn till att varje rum för att presentera sina krav på att blir ljuskrona och fläckar.

Låt oss titta på hur man bäst kan placera taklampor.

Regler att placera spotlights

Du måste vara väl förtrogen med kraven för placering av armaturer. För att maximera kvaliteten och effektiviteten av belysning rekommenderas att placera enheten på grund av sådana regler:

 • Det kortaste avståndet från kanten av väggen till den punkt taklampor - 20 cm.
 • Ljuskrona hänger strikt i mitten av taket. I fallet med studion rekommenderas att arrangera lampan i mitten av en zon (kök eller vardagsrum). All definierar det inre utrymmet.
 • Om det är en sträcka tak, avståndet från infällda armaturer till PVC-film söm bör vara minst 15 cm.
 • En plats kan inte belysa mer än 2 kvadratmeter. Vid beräkning av antalet strålkastare rekommenderas att lita på att en lampa ger tillräckligt med ljus för 1,5 m².

När du vill placera takfästena symmetriskt måste du se till att du installerar produkten på lika mycket avstånd från varandra, och med hänsyn till väggarna.

När det gäller fönster kan armaturerna ordnas som du vill, det finns inga styva ramar här. Det viktigaste är att säkerställa maximal effektivitet i belysningszonen, det vill säga att lätta att täcka alla föremål i rummet. Med dessa rekommendationer är det lättare att ordna LED-fläckar på en spänning, hängande eller rackloft.

Nedan ser vi de tillgängliga systemen för placering av armaturer.

Bäst bilder av belysningsarmaturer

I dag, när man utformar takbelysning, används olika alternativ för att placera ljuskronor och fläckar. Varje variant är unik på sin egen väg. Det är nödvändigt att leta efter vilket rum, vilken metod kommer att vara optimal.

Nedan är bilderna, som erbjuder exempel på placering av belysning i rummen i lägenheten / huset. Mer exakt i följande rum:

Vid granskning av varje variant av platsen kommer jag att indikera av figuren vilket system som passar bäst för armaturernas arrangemang.

Rekommendationer och foton av platsplacering för olika typer av rum

Några fler alternativ för placeringen av strålkastare.

I hallen kan strålkastare placeras på något sätt - i en krondelkrets, en oval och en diamant i mitten av taket, i hörnen av torget. Förresten, en ljuskrona är inte nödvändig. Takfläckar kan ordnas runt, så belysningen i vardagsrummet kommer att dyka upp.

Speciellt är det nödvändigt att studera scheman nr 5. Om du gör ett besök enligt det kommer det att vara bekvämt att se biografen i hallen, eftersom rummet kommer att avgränsas till en upplyst och mörk zon.

När det inte finns något speciellt krav på placering av strålkastare och ljuskronor i taket, rekommenderas att välja schema nr 6 - klassikern för vardagsrummet. För att göra det bekvämare att läsa böcker, placera en sconce över soffan.

I många av våra hus önskar korridorplaneringen bättre. De är smala och långa, L-formade eller små fyrkantiga. Lampor i detta rum bör placeras på ett strikt individuellt system. I långa och rektangulära hallar, rekommenderas att placera fläckar längs gipsplanklocket i mitten eller symmetriskt motsatta varandra. Exempel ges nedan.

I köket bör ljuskronan placeras ovanför matbordet. På arbetsområdet görs belysning med hjälp av spotlights. De mest relevanta systemen här är: 2, 5, 8 och 9. Observera att man placerar armaturerna i en zigzag. Denna version av arrangemanget av belysningsanordningar rekommenderas att använda, så att fläckarna tänds endast de nödvändiga områdena i köket (utan huvar, skåp mm).

Eftersom det i barnkammaren finns det i regel två zoner: för att sova och studera, rekommenderas belysningsanordningar att placeras enligt schema nr 9. Spotljus kan monteras ovanför skrivbordet för att ge detta område ljusare belysning. För allmän belysning används en ljuskrona. De återstående rekommendationerna om täckning av barnrummet tillhandahålls av oss i den relevanta artikeln.

Här bestämmer allt också layouten. Om badrummet är stort rekommenderas att placera de vattentäta fläckarna symmetriskt runt takets omkrets. För att belysa badrummets ansikte behövs inte takljus. Det är bättre och mer effektivt att hänga en sconce över ombordbordet.

De bästa alternativen för att placera fläckar i badrummet finns på bilden nedan.

Varianter av placering av lampor på taket i badrummet

Sovrummet behöver inte ljus belysning, så du bör tänka på om du behöver en ljuskrona alls. I moderna interiörer kan sovrum ofta hittas överhead och inbyggda punktljus, placerade ovala eller i en cirkel. Det rekommenderas också att placera fläckarna i förskjuten ordning eller zigzag, så att takljuset blir lite skönt. För att vara bekväm att läsa är det nog att hänga en scab över sängen.

Det här är allt jag ville berätta om kompetent placering av belysningsenheter i olika delar av lägenheten.

Nu hoppas jag förstå hur du placerar lamporna på taket, så att inredningen var vacker och ljuskvalitet.

Välja ljuskrona och strålkastare för sträcktak

Stryktak - detta är valet av täckning, vilket kräver särskild uppmärksamhet vid val av belysning. Det är trots allt med hjälp att du kan betona komplexiteten och skönheten i texturen, egenskaperna hos den applicerade bilden eller färgdjupet.

Dessutom behöver sådana målningar belysningsanordningar som inte utsänder för mycket värme. Eftersom de inte gillar plötsliga temperaturförändringar och stark överhettning.

Vilka ljuskronor är lämpliga för sträcktak? Antalet alternativ kommer att imponera på någon, så du kan inte begränsa din fantasi och genomföra några idéer som du gillar.

Allmänna regler för val av belysning

Tala om vilka ljuskronor som kan hängas på sträcktak, det är nödvändigt att skilja flera allmänna mönster. De kommer att göra ett riktigt rätt val och omvandla varje rum till en modell av designkonst.

Det är värt att notera att för konstruktion av spänningsytan kan du säkert välja både punktljus och enskilda ljuskronor. Tillräckligt imponerande är kompositionerna som kombinerar båda typerna av belysningsenheter.

Stretchväv eller PVC (vinyl) lock kan deformeras och sträckas vid upphettning över 60 grader. Därför bör belysningsutrustningen placeras så att de har så liten inverkan på duken som möjligt. Det vill säga att glödlampan själv ska vara vid det maximala avståndet från beläggningen.

Dessutom, försök att hitta modeller av belysningsapparater som är utrustade med speciella reflektorer. Vanligtvis är de gjorda av metall, så att du kan omdirigera ljusflödet i rätt riktning och skydda ytan från för tidigt slitage.

Det är också viktigt att uppmärksamma det faktum att fixturerna passar rummets allmänna stilistiska beslut.

Lätta mattfläckar och ljuskronor är perfekta för klassisk inredning och modern stil. De kommer att underlätta den lugna, lugnande atmosfären och diskret design.

Twisted smidiga ljuskronor är ett bra alternativ för en stil som barock. Det är vanligt för honom att använda tillbehör som är dyra och eleganta.

Starka grafiska lampor kommer att vara användbara för stilen "loft" och art deco. De är ganska enkla i utseende, överbelasta inte utrymmet och se extremt autentiska och moderna ut.

Mycket imponerande ser asymmetriska ljuskronor, som är strålar av olika längder, avvikande från en punkt. De är som en boll, och glödlamporna själva placeras på kanterna av strukturen, det är helt säkert att täcka.

Svara på frågan, hur man väljer en ljuskrona för ett tyg i hallen, designers rekommenderar ljuskronor med textil lampskärmar. De gör ljuset mjukt och mjukt, fyll i inredningen med komfort och romantik.

I övrigt kan det noteras att tack vare moderna och slitstarka material kan du välja vilken typ av armaturer som helst för spänningsbanan. De mest extraordinära formerna, färgerna och kompositionerna - det är garantin för att ditt interiör blir helt enkelt oåterkalleligt.

En ljuskrona eller flera små lampor?

För stora ritningar, speciellt om de tillverkas i 3-D-teknik, bör du definitivt välja spotlights. De måste placeras på ett sådant sätt att de jämnt belyser hela bilden, för dess integrerade uppfattning och bevarande av realismens och naturens natur.

Denna effekt är särskilt ljus när taket är dekorerat med ett mönster i form av en stjärnhimmel. En ljuskrona ser i detta fall helt olämpligt ut, medan många fläckar lägger till en mystisk glöd och underlättar efterliknandet av detta obegränsade yttre utrymme.

För ett abstrakt mönster eller en monofonduk, blank eller matt, kan du säkert använda en stor lampa. Det kan vara platt eller skrymmande, representera en geometrisk figur eller ett absolut icke-standard konstobjekt.

Även en stor lampa ser organiskt ut och i rymliga rum med stora möbler och massiva tillbehör. Spots i detta fall är helt enkelt förlorade, och titta på allt inte utsökt och till och med rustikt.

På de mörka ytorna är lamporna av stål, brons eller någon annan metallskugga särskilt effektiva. De reflekteras i spegelytan, fyller utrymmet med den nödvändiga lyxen och volymen, lägger till det inre av det icke-standardiserade och aristokratiska.

För en ljus duk kan du välja en kontrasterande mörk eller ljus lampa. Han kommer att göra kompositionen mer färgrik och rik, vänd det vanliga taket till ett intressant och minnesvärt tillbehör.

Dessutom kan ljuskronans färg sammanfalla med en av nyanserna som finns i kanvasens inredning. Till exempel, om taket är dekorerat i form av persika väggmålning på en snövit bakgrund, då belysningsarmaturen kan vara tangerine eller till och med tegelfärgad.

Om du älskar platta ljuskronor som liknar en tallrik, och alls kan du inte vägra dem. Välj sedan en modell utan en metallram, där den största mängden värme vanligen ackumuleras och behålls under lång tid.

Optimalt alternativ - en glödlampa i helt slutna kakel från ett material som har låg konduktivitet för termisk energi.

Förresten, belysningsenheter för flernivåspänningsytor - det här är ett ämne för en separat konversation. När allt gäller utformningen av en sådan design finns det också vissa regler.

Traditionellt kan fläckar i detta fall placeras vertikalt, i nischer och längs omkretsens omkrets. Dessutom kan de placeras på hela ytan av duken - i en viss ordning eller helt kaotisk.

Om du planerar att hänga en stor ljuskrona bör den placeras i mitten av kompositionen. Det bör vara den viktigaste accenten som balanserar rummet och gör det mer synligt och genomtänkt.

Mycket intressant ser mottagning som är sammansättningen av flera liten och en stor en form av lampa, såsom en droppe-liknande. De kommer att vara en extra dekoration av monokromatiska målningar, särskilt om de är gjorda av frostat glas i pastellfärger.

Vi får inte glömma det faktum att med hjälp av ett unikt belysningssystem kan vara okomplicerat och subtila dela alla rum i zoner. Till exempel att fördela lägenhets studio utrymme att slappna av, arbete och möten med gäster.

För detta ändamål används som lampor i olika stilar. Sålunda, mycket likartade fixturer fäst i olika vinklar eller på flera nivåer. Sådan separation kan bidra till utrymme och motfärgades dekorerade banor avsedda för var och en av zonerna.

Stretch tak med kristallkronor och spotlights visar den mångfald av variationer som kommer att pryda din inredning. Plocka rätt modell av belysning, kan du få inte bara attraktiva, men också funktionell utrymme där varje detalj är på plats.

Installera belysning för undertak kan göras på flera olika sätt beroende på modell kronor. Med den typ av fäst är nödvändig för att bestämma i förväg, innan applicering av webben.

Så det finns tre grundläggande alternativ för montering av ljuskronor:

 • På taket krok. Denna typ av fäst utmärker sig genom sin enkelhet. Allt eftersom han hade redan i varje lägenhet. Kroken är ordentligt ansluten till huvud taket med speciella ankare eller plugg. Huvudsaken är att det inte sticker ut utanför spänning beläggning. Därefter är det fäster en ring som kommer att döljas bakom huven kronor. Den hänga sig sedan lampa ram med pre avlägsnade nyanser och lökar till konstruktionens vikt inte stör installationen.

Ljuskronor för undertak i bilden ser ganska organiskt. Miniature skaffa sig nödvändig volym, men tunga markeringsljus blir lite mer luft och även nästan viktlös.

Vad du bör välja en lampa för undertak

Oavsett vilken typ av fixturer du väljer, kom ihåg en "gyllene regel". Det är bättre att välja en lampa med en hel del lampor med lägre effekt än den modell med några mycket starkt ljus.

För konstruktion av undertak används dessa typer av lampor:

 • glödlampor. De kan med rätta kallas den mest olyckliga detta. Det beror på att när deras arbete tilldelas en stor mängd värme, men effekten är begränsad till 60W. Så att de inte skadar ytan på banan, måste de vara monterade på ett avstånd av 25 centimeter från taket. Så är du mycket begränsad i valet av modell fixturen och skapa en elegant sammansättning.

Vid anslutning av halogen och LED-lampor behöver använda den så kallade effektomvandlare. I sitt arbete, en stor mängd värme, så det är inte nödvändigt att placeras i utrymmet mellan grundläggande taket och spänn beläggning.

Och kom ihåg att blanka dukar bokstavligen dubbla ljusintensiteten som kommer från lamporna. Därför, om konventionella tak du dig i samma rum fyra lampa, nu kan säkert använda bara två.

Ljuskronor för tak för foton ser alltid snygg och intressant. De betonar magnifika denna praktiska material, dess ovanliga struktur och lätthet, ett överflöd av fantastiska färger och grafikalternativ.

Nästan hundra exempel på hur du kan göra undertaket i rummet!

Ska jag dra tak i kök? Det är vad råder designers.

De mest intressanta designidéer kombineras tak i det inre av vardagsrum, sovrum och kök.

About Author: