Home / Kategori namn / Lådor för förvaring av leksaker

Lådor för förvaring av leksaker

Att välja rätt leksakslådan

Moderna barn har ingen brist på leksaker. De börjar köpa innan barnets födelse, och senare deras antal växer varje semester.

Alla kommer att besöka familjen, med små barn, vara säker på att få en leksak. Och någon gång, föräldrar att förstå att alla dessa skatter måste lagras någonstans.

Denna oro föräldrar är förståeligt, eftersom om sjukdomen kommer att omge barnet redan från barndomen, är det troligt i framtiden leda till en allmän brist på organisation. Leksak lådor du kan göra en riktig tjänst.

Psykologer har länge genomfört en studie att barn som är vana vid att förfarandet kommer att bli mycket lättare då att gå i skolan. Att ha en praktisk leksakslåda, är det möjligt att inte bara för att upprätthålla ordningen i huset, men också för att lära detta barn. Barn, sätta saker i ordning i sitt rum och lägga leksaker, lära sig att inte bara noggrannhet, men också grunderna i systematisering och analys av sina handlingar.

Till denna verksamhet var inte alltför betungande, bör leksakslådor vara bekväma, ljusa, vackra och funktionella. De föredragna modeller som är grunda och låg. I detta fall kan barnet lätt få önskad leksak och det är också lätt att ta bort den.

Mycket lätt att använda kan vara en stor låda, där flera små lådor insatt. I detta fall kommer det att vara möjligt att hålla det sorteras leksaker, såsom bilar i ett fack, kuber - i en annan färg och kritor - i den tredje. Så att barnet kommer att bli lättare att navigera i mångfalden av sin rikedom.

Många tillverkare erbjuder en leksak lådor på hjul för att lätt kunna flyttas från plats till plats.

Sådana behållare är billiga nog, men tar upp en hel del utrymme. För en liten lägenhet kan du använda det här alternativet: i självhäftande krokar fäster möbler, väggar eller ens insidan av skåp små behållare med leksaker - de kommer att se mycket originell och ovanlig.

Om du bara planerar att göra reparationer i barnkammaren och köpa möbler för det, bör du vara uppmärksam på en säng eller en soffa med bord inbyggda leksakslådor eller mycket bekväma och funktionella barn med en behållare för förvaring av brädspel, färger, album och leksaker.

Många föräldrar föredrar att installera hyllorna längs väggarna. Först kan de sätta leksaker och när de blir äldre barn blir de hyllor för böcker och olika artiklar. Du kan göra dem eller inköpsorder. Vanligtvis tillverkare använder dem för material som spånskivor, trä, plast.

Du kan köpa metallfästen plastlådor eller containrar. I detta beslut mycket plussidan. kan "växa" som barnet växer i första hand, på hyllorna, kan du smidigt ordna allt, och för det andra, ett ställ. Inledningsvis skulle höjden på traven vara lika med tillväxten av barnet, och när barnet är äldre och längre, för en eller två rader av lådan kan installera en annan. Tredje, fast monterad kuggstång kan separera spel sidan av rummet från resten av utrymmet.

Den kan installeras i väggmontering för upphängda fickor för leksaker. En mängd nätfickor för förvaring av leksaker du kan köpa eller binda sig för mödrar av flickor är ett bra tillfälle att lära sin dotter att hålla i händerna på ekrar. Naturligtvis är en sådan kapacitet inte särskilt stark, men de kan snabbt och enkelt hitta det rätta.

Under de senaste åren blivit mycket populära kistor. Denna möbler kan dekorera ett barns rum, är det möjligt att lagra leksaker eller föremål. På bröstet du kan sitta, kan du använda den i stället för nattduksbord. Boys lämplig plast eller trä lådor, stiliserad pirat.

Och tjejer gillar snygga flätade kistor av ljusa färger. Trevligt att också köpa en rund tyg behållare som du snabbt kan samla de spridda leksaker, om du behöver snarast återställa ordningen.

Kort sagt, alternativen - vikt. Hur man väljer, du bestämmer!

Hur man gör en leksakslåda med händerna: en master class och rekommendationer. Leksakslådor med sina händer ur lådan

Som regel, deras barn, vi köper en massa olika leksaker (dockor, bilar, mjuk, utveckla och så vidare). Som ett resultat är de utspridda i olika hörn av lägenheten. Till detta var inte erbjuder vi dig att lära sig hur och vad som kan göras för en låda med leksaker med sina egna händer. Samtidigt kommer det att vara möjligt att vänja ordningen och barnet.

Med användning av onödig kartong

Stor låda från under skor, kan hushållsapparater och så vidare återanvändas. Bara zadekoriruyte dem - och du har en lämplig plats att lagra barnens dockor och maskiner.

Master class, hur man gör en låda för leksaker med sina egna händer, som beskrivs nedan.

 1. Du behöver en kartong, limpistol, ett stort tygstycke.
 2. Promazhte nedre rutan på omkretsen av limpistol.
 3. Vik upp tyget och mitt Täck botten av boxen, klaffen försiktigt stryker och trycka den till limmet.
 4. Promazhte alla innerväggar sträcka tyget och limma den till marginalia.
 5. Linda tyg på den yttre sidan av lådan och limma den till botten av väggarna.
 6. Vänd rutan och linda tyget på undersidan. Strimla exakt ska tryckas mot väggen. Limma tyget och skär av överskottet.
 7. För att stärka den nedre promazhte tyg lim längs omkretsen av lådan och limma på toppen av kartongen.
 8. Vänd rutan.
 9. Top Pin klädnypor, och inuti sätta något tungt, är tyget väl limmade till boxen.

Instruktioner hur man gör en låda med leksaker med handtag kommer att hjälpa dig i denna fråga.

 1. Ta två typer av tyg, band eller tjockt rep, lim, limpistol.
 2. Skära en remsa av tyg. I bredd bör vara större än höjden på lådan (du måste flaxa kunde stänga botten och lite insvept i en låda). Längs med tyget måste helt omsluta omkretsen på lådan.
 3. Limma utskurna rektangel av tyg på väggarna i lådan.
 4. Linda överflödigt tyg på ena sidan i rutan, och å andra lim till botten.
 5. Mät upp en bit av den andra färgen av tyg. Det bör täcka botten och väggar inuti lådan.
 6. Promazhte botten inne lim och limma tyget.
 7. Promazhte innervägg och även vävnadslim. Längs kanterna gör gateways.
 8. Limma portarna i skärningspunkten mellan två typer av vävnad.
 9. Mät tejp och limma den till botten, längs omkretsen på lådan med hjälp av limpistol.
 10. Mät ut två identiska tejpbitar. Bland dem kommer att göras pennor.
 11. Stick de två band till väggarna på sidorna av lådan.
 12. fästa ett annat band runt omkretsen av lådan toppen. Det bör omfatta botten av rattarna.

Toy Box är klar!

Det enklaste sättet för detta att ta en självhäftande tapeter. sedan inte röra runt med lim och vänta tills alla väggar är torra.

Men oavsett, kommer du att klistra in nästa leksakslådan eller självhäftande papper tapeter, samma princip om operation:

 1. Klipp en bit tapet till längden han kunde omsluta omkretsen av lådan.
 2. Om det behövs, promazhte väggen med vitt lim.
 3. Limma tapeten på omkretsen av lådan.
 4. Gör ett snitt i toppen och botten av utskjutande delar av tapeten.
 5. Wrap insidan och på undersidan av de utskjutande delar.

Trälåda för leksaker med sina egna händer är ganska svårt. Men något sådant ger en mycket pålitlig och kommer att pågå mycket längre än en kartong.

Dessutom kan det inte bara engagera sig i det inre som ett dekorativt element. Denna box kan bli en funktionell del av rummet.

Till exempel, om du sätter rutan under väggen, sätta en filt och soffa kuddar, kommer det att finnas en extra plats.

För enkelhetens skull ger vi vägledning om hur gör en trälåda för förvaring av leksaker med sina egna händer.

 1. Skapa en skiss av den framtida box (bild 1). Betrakta dess dimensioner, vad som kommer att höjden, djupet och bredden. Kommer han stå på benen eller botten på golvet? Kommer att hantera och var de ska placeras?
 2. Förbered alla nödvändiga material och verktyg (bild 2). Till att börja med måste du plywood eller MDF. De säljs i en järnaffär. Men om du har gamla möbler (t.ex. ett bord, en byrå, garderob), kan du ta isär det och få de nödvändiga material. Behöver också skruvar och hörn, gångjärn, PVA lim eller snickare. Av de verktyg den behöver en enkel eller cirkelsåg.
 3. Om du köper material i butiken, kan du be att vara där du sågade brädor till önskad storlek. Om detta inte är möjligt eller om du använder improviserad material, gör det själv (bild 3). För detta raschertite ombord på delar och såg henne. Som ett resultat, bör du ha följande antal delar: fyra väggar (alla samma eller två olika listor) och bottenhöljet.
 4. Starta boxenheten. Till denna punkt väggarna är belagda med limfogar (bild 4).
 5. Anslut sedan de två hörnen (bild 5).
 6. Fäst locket till lådan med gångjärn (bild 6).
 7. Torka av överflödigt lim med en trasa och låt torka rutan.
 8. Zadekoriruyte box. Till exempel, det oshkurte och färg (bild 7).
 9. Fäst handtaget och valfria ben (bild 8).

Box för förvaring redo!

Trälåda för leksaker kan göras från plankor. Det finns två sätt att samla in.

 1. Ta plywood till de nedre hörnen av nageln och fyra kilar. Senare de spikade tunna spikar planka. Mellan träd kan göra slitsar, skulle det vara bättre ventilation.
 2. Nail rutan till botten på båda sidor av plywood. Och det spikade brädor. Således sidorna av lådan måste vara fast, och parterna - med slitsar.

System Storage barnleksaker

Den till synes dåligt när en massa leksaker för barn? Och det faktum att de är utspridda genom rummen och deras ägare är inte särskilt förtjust i att plocka upp dem. Korrekt förvaring av leksaker i en lägenhet eller hus - ett löfte om fred och ordning (moms särskilt) eftersom även blotta upprätthållande av ordning i detta fall - en uppgift för hög komplexitet. Lätta möjligt och nödvändigt. Du behöver möbler för barnens leksaker - ställningar, hyllor eller skåp, samt en anständig mängd askar, lådor, väskor och påsar.

Möbler för barnleksaker

Möbler i barnrummet behövs från de första dagarna av livet. Och oftast är det en byrå och ett rack. Först är de i grunden upptagna med linne och barnkläder och leksaker tar upp lite utrymme. Men gradvis roliga saker - rattlar, björnar, maskiner, dockor etc. blir mer och mer, de behöver en separat plats, och ibland inte en.

Det lämpligaste alternativet är hyllan. Ej ett skåp med dörrar, nämligen ett ställ med öppna hyllor, som kan vara lådor. Förvaring av leksaker i denna form är optimal - och det är bekvämt för barnet att få dem och att snabbt ta bort dem.

Först kan du köpa eller göra ett rektangulärt rack och helst med fyrkantiga celler. Nu förstår du varför ...

Rektangulärt rack med kvadratiska celler

Medan barnet är litet kan det sättas "ljuger" - som i bilden, med den långa sidan mot golvet. Så för ett litet barn är det mer bekvämt - han kommer först att lära sig vad som är nedanför, sedan gå till de övre hyllorna. Och säkrare - vuxna barn kan använda hyllor som trappor, och i denna position kommer de inte att klättra högt))

Om några år kommer barnet att växa upp, det blir fler leksaker. Du kan vrida stället och sätta det "i höjd" och på den lediga platsen, installera den andra eller göra hyllor. Kombinera flera ställen med olika höjder för att få ett barns leksaksförvaringssystem.

Olika rack monteras i leksaksförvaringssystem

Du kan gradvis öka volymen: köp en enda rack eller som tidigare sagt - en bokhylla, sedan en annan. All skönhet i barnkammaren är att de inte ens behöver vara samma färg. Och om du bryr dig om det - måla dem eller välj en neutral färg "under trädet".

Hur man organiserar lagring av leksaker: idéer

På hyllorna kan du lägga olika lådor, för att ladda små och inte mycket leksaker. Tänk bara på att trälådor (eller plywood, spånskiva och andra liknande material) för små barn inte är det bästa alternativet. De är för tunga, försöker få leksaker, barn skadar ofta sina fingrar. De har också svåra traumatiska hörn, som naturligtvis kan vara lite avrundade, men de är fortfarande styva. Sådana lådor är lämpliga för skolbarn. De har redan mer styrka, och samordningen är bättre utvecklad. Och lagring av leksaker för spädbarn är bättre organiserad i mjukare och mindre traumatiska plastbehållare / korgar eller i täta lådor, klistrade med färgat papper eller tyg.

Tunga lådor är bättre att ersätta med ljus

Möbler för ett sår att köpa eller göra är inte så svårt, men för att lära ett barn att sätta sina leksaker finns det en svårare uppgift. För tjejer kan hyllan göras i form av ett hus. Då kommer hon att bosätta sig "hyresgästerna" själv och skapa förutsättningar för dem.

Hyllor för leksaker för barn till tjejer

Med pojkar kommer det här alternativet inte att fungera. De har vanligtvis mycket maskiner och den viktigaste uppgiften att lagra leksaker för en pojke är att ordna maskiner. För att göra detta kan du göra ett helt vägggarage. Dessa är långa smala hyllor, där hela parkeringsplatsen ligger. Ett annat alternativ - genomskinliga fickor på tyget (säljs som ett förvaringssystem för skor) eller en hylla, monterad av plaströr.

Hur man organiserar lagring av maskiner (väggmonterat garage)

För att stimulera lusten att "driva" bilar i garaget, kan du på golvet göra ett märkningstejp, där "efter bytet" stoppas vid parkeringen.

Vägen till parkeringsplatsen

I princip kan sådana fickor användas för att lagra docksamlingar och för mjuka leksaker.

I fickorna på väggen är det bekvämt att placera både dockor och stoppade djur

När platser på hyllor och hyllor i barnkammaren inte räcker, behöver vi fler idéer. Förutom fickorna kan du göra lådor (stora) under sängen eller bordet.

Lådor under sängen - inte uppta platser, och du kan dölja uttråkade leksaker

För att hålla allt i bulk i stora lådor, kan plastkorgar sättas under små saker. Så allt kommer att bli snabbare än i den gemensamma högen.

Lagring av leksaker måste ordnas på rätt sätt

Lådor kan installeras i ställen inte bara på hyllor: det är möjligt att hänga dem. Därför skärs slitsarna i sidoväggarna, i vilka sidor av korgar och korgar enkelt sätts in. Korgar kan tas med plastik (om du hittar dem med ganska styva sidor), och metall kan tillverkas av en komplett uppsättning garderober eller garderober.

Hur man installerar en korg för leksaker i hyllor

De största fria ytorna i rummet är väggarna. Du kan använda dem. Lägg till exempel en remsa av kardborrebandet på väggen (skåpets sidovägg, lampskärmen etc.). Mjuka leksaker på baksidan av sömnad, även små bitar av sådant tejp. De kommer lätt att hängas på plats och tas bort. Och inredningen samtidigt blir mer varierad.

Velcro är ett av de enklaste sätten att hitta en plats för mjuka leksaker

På väggarna kan du hänga maskinkrukor av tråd eller plast. Även i dem är underbara små dockor-bunnies-bunnies eller skrivmaskiner.

I stället för blommorna i blommorna lägger leksakerna

Du kan låna ideen från köket: Fäst olika väskor till det horisontella röret. För att göra halsen styvare kan du dra åt dem med broderi pinnar eller sy en elastisk tråd.

Fickor eller påsar på röret - en annan idé för att lagra leksaker i barnkammaren

Fickorna är gjorda på träbaser. Den kan skäras av plywood, målade, spikas ner flera krokar, fickor och påsar. Minisystem för lagring av leksaker är klart.

En av varianterna av leksakfickor

Men inte allt kan fästas på väggarna. Vissa saker kräver korgar eller lådor. Till exempel sportsman - alla bollar, bollar och andra skal. De lagras bekvämt i papperskorgar.

Trådkorg för lagring av sportutrustning och stora leksaker

Om så önskas kan korgen fästas på väggarna och träna för att slå korgen i korgen (bort från hammarobjekten och fönster).

Förvaring av leksaker från kategorin "billig och arg" - vikdukkorgar. De är självklart billiga, de ser bra ut, men de bryter väldigt snabbt. Särskilt meshyatye: leksaken var knuten, barnet ryckte det ... .hår.

Foldningsdukkorgar för förvaring av leksaker

Oavsett hur svåra föräldrar försöker, barn vill inte verkligen rengöra leksaker. Snarare vill de inte. I den meningen, bara en idealisk version av väskan.

Väska för snabb rengöring

Det här är en lysande lösning: vid kanten av den runda mattan är en liten "vägg" sys upp, på den övre kanten finns en kulisk, i vilken sladden dras. För att ta bort leksaker behöver du bara dra åt sladden. Ryggsäckens kanter stiger upp och mattan blir en säck.

Snabbt montera leksaker lätt

Då kan dessa påsar placeras någonstans nära väggen eller hänga på speciella krokar. Verkligen ett idealiskt alternativ.

Lådor för leksaker med egna händer

Om man inte tittar på barnens priser för vackra korgar eller plastkorgar i butikerna tänker man på att det inte är så dåligt att göra färgade lådor för leksaker med egna händer. Kartonglådor från tät (inte bärnstenspappad) kartong, troligen från hushållsapparater, kommer att vara nödvändiga. Du kan prova lyckan hos dina vänner: många tillverkare ger garantisparande endast med förpackningens tillgänglighet. Här och förvara människor lådor. Garantiperioden har gått länge, men förpackningen glömdes. Dessa är lådorna och det finns - det bästa alternativet för barn.

Ett annat alternativ är att fråga i varuhus. De får också ofta varor i styva paket. Till exempel kommer blöjor, servetter, etc.

Klipp av locket med lådorna. I sidoväggarna (smala) skär vi hålhandtag. Alla leder är limmade inifrån med skottband.

Vid lådan skär vi av locket, vi gör hål i sidorna

Vi tar färgat papper. Utmärkt omslag, som packar gåvor. Det är tätt, det finns ett stort antal olika ritningar. Du kan också använda papper för scrapbooking. Om målen är gjord av papper av olika färger, skärs i band med samma bredd, om vi klistrar på ett mönster mäter vi remsan i höjden på lådan.

Vi tar lim (PVA), borsta ytan av lådan med en pensel och börja lima från hörnet. Vi försöker lima utan bubblor, utjämna papperet gradvis, från kant till kant. Nästa ark vi lägger med ett litet samtal är inte den föregående. Så tills vi täcker alla ytor.

Efter att ha tittat på ljuset skär vi ut handtagen med sax. För att göra kanten mer exakt, lima skivorna på handtaget med en tunn remsa av papper. Vi skapar också den övre delen av remsan.

Färdiggjorda hemlagad leksakslåda

I så fall kan alla hörn av lådan limas med tejp på båda sidor - det kommer att vara längre. Ta sedan tyget och klippa ut lådans storlek, två uppsättningar av ämnen. En är strikt i storlek, plus ersättningen för sömmarna, den andra är 1 cm mindre och även med ersättningen. Lägg på 0,5-1 cm på varje sida på sömmarna. Du kan klippa arbetsstycket omedelbart med form av ett kors, men så är förbrukningen av tyget större - separata bitar är mer ekonomiska))

Klipp ut tyget i en dubbel uppsättning ämnen och sy dem

Sy detaljerna först i form av ett kors och gör sedan en väska från arbetsstycket. Vi försöker på lådan. En (större) sträcker sig från utsidan, den andra är rakt inuti.

Ta nu det universella limet och lim tyget runt omkretsens botten inifrån och ut. Sedan klistar vi i hörnen. Så tyget kommer inte att röra sig.

Vi limar tyget längs kanterna på lådan

Kanterna på båda påsarna trycks inuti, vi täcker lådan runt omkretsen för hand.

Vi syr överst på leksakslådan, klippa handtagen

Skruva med knivarna med hjälp av saxen. Skär inte bara de stora bitarna. Det är nödvändigt att lämna ca 1 cm av "extra" vävnad. Vi sätter in den inuti, sy en penna.

Efter att ha utfärdat pennorna får vi en färdig låda för att lagra leksaker.

Dekorerad med självhäftande film

Tack, väldigt intressant. Jag hittade en lösning - IWIS-KIDS handväskor, som du skriver om, gillade verkligen idén. Jag köpte mig själv och tyckte om att använda den. Bekväm sak - jag råder!

About Author: