Home / Kategori namn / Blomlådor, trä

Blomlådor, trä

Hur man gör en låda för blommor med sina egna händer?

Om du vill göra en ruta för blommor med sina egna händer, måste du först se till att tillgängliga hade alla nödvändiga material och verktyg. Som en lämplig lösning för, naturligtvis, trä. Storleken och formen du kan plocka upp på egen hand, kommer dessa parametrar beror inte bara på dina preferenser, men också på plats av strukturen.

Framställning av material och verktyg

För att göra en ruta för blommor med sina egna händer, kommer att behöva en elektrisk sticksåg, hyveln, grinder, hammare, fyrkant, skruvmejsel, måttband och tång. I brist på ett pussel, kan du använda en såg. Dock kommer arbetet i det här fallet producera lite mer komplicerat, och processen kommer att bli längre. Designen väljs beroende på tillgången på lämplig utrustning, om måste arbeta manuellt, skulle det enklaste sättet är att göra en enkel rektangulär eller fyrkantig låda. Medan om det är tillgängligt elverktyg, och hjälper dig att göra några mönster. Box för blommor med händerna kan göras från delar av OSB, plywoodskivor och olika rails och styrelser. Tjockleken hos den senare måste vara lika med 10 millimeter och mera. För att behandla ytan och skydda materialet från den negativa inverkan av insekter och mikroorganismer bör förbereda den antiseptiska kompositionen. Wood kommer att se mer attraktivt om det är att behandla fläckar, men passform och någon annan färg formulering. kan rengöras fastsättning av delar med hjälp av skruvar, spik eller lim. Ofta använder guiden bara två fästmetod.

box tillverkningsteknik för blommor

Om du väljer att göra en ruta för blommor med sina egna händer, i det första steget är att använda styrelsen bredden är 20 cm. Av dem kommer att behöva skära in i arbetsstycket, kommer det att vara tre långa element, som kommer att gå åt sidan och botten. Medan de andra två kommer att användas för ändarna. Den sista bör göras något bredare än botten. Skillnaden kommer att vara i tjockleken på sidoväggen. Detaljer som skall bearbetas ett plan och sedan en stor sandpapper. Längs kanterna på hålen måste borras, måste 4 placeras vid gavelämnen, medan de andra tre - i sidan.

Designelement i aggregatet

När tillverkade balkong blomlådor med sina egna händer, att vid montering sidorna och botten av behovet av att använda skruvar med en längd lika med 50 millimeter. Först då kan du börja installera gavlarna. Efter blom behållaren är monterad, kan ytan slipas, med användning av datamanipulation fint sandpapper. Trälåda måste impregneras i det sista steget med hjälp av en antiseptisk sammansättning, får vi inte glömma antingen på ena sidan, medan på utsidan av produkten kan beläggas med fläck, är perfekt för detta ändamål och emalj eller lack.

Att blomlådor från pallar

Balkong blomlådor med egna händer kan vara gjord av lastpallar. För att göra detta måste du ta isär den gamla stå på de olika delarna, bör remsor noggrant bända använda en spik avdragare. När det gäller fästelement, sedan bort dem med pincett är nödvändig. Om det finns tillgängliga skadade och ruttna lameller, måste de tas bort. Generellt för dessa produkter är ungefär tio lämpliga skivor. Träet kommer att behöva kapas till önskad storlek och rengör med hjälp av slip sandpapper. I nästa steg kan du sätta ihop den övre ramen och den nedre basen. De två delarna måste fästas sidopaneler, bör detta användas för naglarna. Trim kommer att bidra till att dölja fogarna. Nu kan befälhavaren börja slutarbetet med hjälp av färger och lacker.

Om du väljer att göra en trälåda för blommor med sina egna händer, kan den yttre ytan utformas med hjälp av trä Spili. Det kan vara tjocka grenar eller skivor, som ser ut som en staketet. Längst ner på behovet av att stärka benen, som bör göras av barer. Detta kommer att ge ventilation och träskydd i gott skick.

Blommor ska placeras i plastkrukor, men alternativt plantera växterna direkt i själva lådan kan användas. Pre-behov att lägga på botten av filmen, efter att ha gjort det rinner.

En alternativ utföringsform av lådan tillverknings

Innan du gör en låda för blommor med sina egna händer, måste befälhavaren försiktigt närma sig frågan om valet av material. I golvskivan, är lika med 10 cm kan användas som det vars bredd. För att utföra arbetet måste samma uppsättning av material. Välja behållarens höjd, kan du välja en parameter som är lika med 40 centimeter. Efter skivorna är sammankopplade i hörnen kan ställas barer. Om du tänker att plantera i sådana häckar vinrankor, då de behöver för att ge stöd. I detta syfte bör de smala stänger kapas och sedan få ner nätet, som måste förankras i rutan redan klar på insidan.

De mästare som vill göra lådor för blommor med sina egna händer i trä, är det nödvändigt att tänka över varje detalj, speciellt med avseende på hållbarheten hos konstruktionen. Om du använder en dålig kvalitet torkat virke, efter ett tag byggnaden kommer att ändra sin ursprungliga linjära dimensioner. Det är därför det är viktigt att inte bara följa med tekniken av arbetet, men också att välja bra grejer. Provet kan användas som material i allt som du kan hitta i sitt garage eller en byggnad. Från gamla bitar av det dagliga livet kan också ha något mycket intressant. Men måste du ta hand om växter komfort.

Blomlådor - den perfekta dekoration för hem och trädgård

Hittills varje trädgårdsmästare (amatör eller professionell), skulle jag vilja vända din webbplats i ett konstverk. Lyckligtvis den ryska marknaden, har allt du behöver för detta. Naturligtvis är ingen torp inte utan färg. De fyller luften med underbara dofter och skönhet vid tidpunkten för blomning kommer att glädja varje hushåll.

Blomlådor med sina egna händer

Men med tiden, uppstår frågan, var är alla lika är bättre att plantera blommor. För det första är det nödvändigt att bestämma placeringen av platsen för sängar. För det andra, välja rätt blomlådor. Bäst av allt, om de kan göra med sina händer, eftersom de inte alltid passar lådorna som köpts i form, storlek, stil.

Till exempel, på en plats redan upptagen hela territorium plantering, eller en byggnad, och så vill bygga en mer blomma. För att göra detta, kan du bygga en vanlig blomma tub som inte kräver stora kontanta utgifter, och kommer inte att ta mycket tid att tillverka.

  1. Vi måste ta en normal styrelse och skär i sådana fragment, beroende på vilken höjd kommer att bli ett badkar. ansluta dem sedan tillsammans med skruv eller spik.
  2. Efter det måste du ta plywood och botten av åtgärden, skär och förknippas också badkaret. För tillförlitlig, långvarig användning, är det rekommenderat att knyta repet och smörj med akryllack.
  3. Också för att underlätta rörlighet blomsterträdgård till en annan plats, kan du fixa handtagen på sidorna. Tub redo.

Fördelen med ett sådant blomlådor är att när omplantering växter inte dör i solen, som badkaret kan överföras till tenyok; de växter som bleknade dra bakgården och blommande drag i förgrunden.

Säkring av lådor med blommor

På stora privata tomter very nice skulle se häckar. Det är nödvändigt att bygga ett sådant antal badkar som passar längden på staketet, och ordna dem i en rad, sugga frodiga växter av samma typ.

Du kan också bygga en hylla för greener, som är stolt över sin plats i köket. Därefter är det lätt på min hylla för krukväxter. För tillverkning av skivor som behövs, skruvar, spik, lim. Först måste du göra konventionell lång låda för blommor, utan toppen. Så styrelse och klipp ut i hennes tre hål (pot) och säkra att behöva göra en låda så att krukorna själva var gömd inuti lådan. Yttre skyddet låda med en blandning av linolja och lack olja baserad på tre skikt.

Sådana lådor är bra att vid behov kan tas ut i friska luften eller i solen, om huset inte är tillräckligt med solljus, vilket är viktigt för framtiden zeleni.V, krukor ur lådan, kan du få det och transplanteras dem blommor.

Lådor med blommor för fönster

Alltmer, för landet hus byggda blomlådor till Windows. För fönsterbrädor, som har en bias, är det bäst att göra en triangulär kilar och fäst dem i ytterkanten av fönsterbrädan. Blomsterarrangemang kommer att se mycket bättre, och själva lådan klickar på plats.

Om fönstret inte utforma en fönsterbräda, lådorna hängs med konventionella krokar eller metallfästen. De säljs i någon byggnad stormarknader. Det är nödvändigt att fylla lådor med jord och planterade växter. Jorden bör fylla 2/3, som i regnet det tvättas bort och blottlägger rötterna av blommor. Vanligtvis i sådana krukor i förgrunden sälj växter, som i framtiden kommer att omfatta själva lådan. Och den andra raden är fylld med frodiga och små blommor. Ju mer kompakta anläggningen kommer att planteras, desto vackrare det kommer att se sammansättning under blomningen.

Naturligtvis är alla dessa konstruktioner passar perfekt i det inre av någon av infield. Enligt dess egenskaper, de har ytterligare fördelar:

- på grund av storlek, blomlådor Det kräver inte mycket mark. Om utrymmet är begränsat, kommer lådorna placeras väl runt huset.

- av lådorna, baljor och krukor kan bygga någon sammansättning beroende på humör eller önskemål.

- Det kräver inte ytterligare vård. Inget behov av att ogräs, lös jord och bearbetning av torkade blad blomma är mycket lättare, eftersom de inte behöver böja sig ner lågt.

- du kan förbereda en blandning av torv, sand, expanderad lera och fyll i rutorna, medan på vanligt marken för att hitta rätt koncentrera olika typer av blommor är det mycket svårt.

- blomsterarrangemang kan tillförlitligt skyddas från skadedjur och sjukdomar

- om i trädgården, det finns alla möjliga saker, till exempel en lucka från avloppssystemet kan det lätt maskera badkaret eller blomlådor.

Trälådor för blommor. Mästarklass.

Enkel design av den vertikala trädgården i stapel trälådor för växter. Dessa lådor görs enkelt och förvandla ett litet tomrum i en vacker trädgård. Du kan använda dessa lådor för blommor, men du kan under örter och vissa grönsaker.

För att göra en trälåda för blommor, behöver du:

botten boxar kommer att göras av denna styrelse.

Eftersom de skiv 50 × 200 mm gjord sidor av lådor. Det är möjligt att använda ett 50 x 250 mm eller 50 x 300 mm, för att göra bredare rutor, eller 50 × 150 är smalare.

Till den främre, bakre och botten sidor av lådan ideala torra skivade gran storlek av 20 x 90 mm. Man kan använda konventionella brädor 50 × 100 mm - då lådan kommer att vara starkare och billigare.

Om den vertikala trädgården kommer att installeras i rummet, de föredragna rostfria skruvar. Konventionell Stål är billigare, och resultatet är värre, men det rostfria stålet med hänsyn till det inre i allmänhet föredragna.

Metallnät, läggs på botten av lådan, förhindrar filmen från att bryta under tyngden av våt jord, och därmed väl drenazhiruet.

Filmen är fäst häftapparat från insidan av rutan för att skydda träet från fukt.

→ Cirkelsåg

montering av trälådor guide

Detta projekt är den vertikala trädgården är mycket flexibel och kan vara av olika storlekar och konfigurationer. Du kan göra dessa rutor upp till 2 meter lång och så djup, hur du vill. Planera antalet brevlådor och önskad konfiguration som passar bäst för ditt utrymme, men glöm inte den stora vikten av fuktig jord. Tänk noga om layout, så hur man gör en låda för blommor är lätt, men mycket svårare att förändra.

Första filen off brädor 50 x 200 mm för en av de långa lådor. Geringssåg är lämplig för denna uppgift perfekt, men tillräckligt och den vanliga cirkelsågen.

Sågade planka 50 × 100 × 20 mm och 90 mm cirkelsåg.

Steg 4: Pre-borrning

För att undvika risken för kluven ved, Borra hål i marken skruva skruvarna.

Steg 5: Fäst nedre bräda 20 * 90 mm med bräder 50 * 100 mm

Börja samla rutan genom att skruva skruvarna lägre brädor 20 * 90 mm till skivor 50 * 100 mm. Plankor 20 * 90 mm bör sticka ut på båda sidor av 50 mm för att ge plats för styrelsen att 50 * 200 mm.

Steg 6: Fäst brädan 50 * 200 mm

Skruva ombord 20 * 90 mm till styrelser 50 * 200 mm med jämna mellanrum använda en triangel för att se till att allt visar sig rektangulär.

Steg 7: Klipp Metallnät

Skära en rektangulär bit maskor, storleken på botten av lådan. Göra ett spår för att skapa ett dräneringstråg mellan korten 50 * 100 mm vid botten av lådan.

Steg 8: Fäst Metallnät

Placera maskor på botten av lådan och koppla den till skivorna häftapparaten 50 * 100 mm.

Steg 9: Placera plastfilmen

Skära en bit av den önskade storleken av filmen och bifoga det häftade till innerväggarna av lådan.

Steg 10: Utför dräneringshål

Använd en skruvmejsel för att göra dräneringshål i filmen över rännan maskor.

Steg 11: Fyll och installera.

Fyll rutorna med jord och plantera en växt. Placera rutorna i enlighet med layouten du uppfann en vertikal trädgård.

About Author: